Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Θα σάς τα τρίψω στα μούτρα!

Μάστιγα έχουν καταντήσει στις μέρες μας οι ηλεκτρονικές απάτες. Επιτήδειοι, στημένοι με τις ώρες μπροστά από υπολογιστές, ψάχνουν να «ψαρέψουν» ανά τον κόσμο ευκολόπιστα θύματα με διάφορα δέλεαρ.

Προσφέροντας από «κληρονομιές», που δήθεν και καλά δεν μπορούν να εισπράξουν μέχρι «επενδυτικές προτάσεις» και «τραπεζικές ενημερώσεις»… σκαρφίζονται διάφορους τρόπους ώστε να τα παίρνουν από τα θύματα. Ιστορίες πονεμένες, σύγχρονες αλλά και παλιές τόσο όσο και το διαδίκτυο…

Ο φίλος μου, όμως, από την Θεσσαλονίκη, γεροντοπαλίκαρο και λάτρης του ωραίου φύλου, ούτε κληρονομιές έψαχνε ούτε κυνηγούσε το εύκολο κέρδος. Γυναίκα έψαχνε και με καλό σκοπό, καθότι είναι άντρας με αρχές και ηθικό υπόβαθρο. Μια γυναίκα με ευαισθησίες, φυσικά όμορφη, που θα δεχόταν να ζήσει μαζί του δόξη και τιμή.

Και ω του θαύματος, κάποια στιγμή ένοιωσε πως συνάντησε την γυναίκα των ονείρων του. Μια θερμή ιντερνετική επικοινωνία ξεκίνησε τότε, με εξομολογήσεις και σχέδια και το πράγμα έδειχνε πως θα κατέληγε όπως το ονειρευόταν.

Βέβαια, υπήρχαν και κάποιες δυσκολίες. Η κυρία, αφ’ ενός κατοικούσε πέραν του Ατλαντικού, αφ’ ετέρου είχε κάποια οικονομικά προβλήματα και υποχρεώσεις που θα έπρεπε να φύγουν από πάνω της ώστε να μπορέσει, ελεύθερη από βάρη, να πάρει την υπερατλαντική πτήση και να πέσει στην αγκαλιά του αγαπημένου της ίνα τελεσιδικήσει το… έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν.

Για να μην μακρηγορώ, η ιστορία έφτασε να κοστίσει στον υποψήφιο διαδικτυακό γαμπρό περί τις πέντε χιλιάδες ευρώ μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης.

Αποφασιστικός, όμως και πείσμων όπως είναι, αφού σκούπισε ένα δάκρυ που πήγε να τρέξει για τον χαμένο έρωτά του, αποφάσισε να κυνηγήσει νομικά την κλέφτρα της καρδιάς και των χρημάτων του. Στην δε παλιοπαρέα, που τον έκραζε για την ευκολοπιστία του, απαντούσε με σιγουριά:

«Θα τα πάρω πίσω και θα σας τα τρίψω στα μούτρα!».

Έψαξε, λοιπόν, ξανά στο διαδίκτυο και βρήκε μια δικηγόρο ειδική στις διαδικτυακές απάτες και της ανέθεσε την ποινική δίωξη της «κυρίας».

Έφτασε να «ξηλωθεί» περί τις τρεις χιλιάδες εννιακόσια ευρώ μέχρι να αντιληφθεί πως και πάλι είχε πέσει σε λούμπα και του είχαν φάει τα λεφτά.

Περισσότερο, όμως, από την απώλεια των χρημάτων τον πείραξε η κοροϊδία αλλά και το δούλεμα της παρέας:

«Καλά, ολόκληρος δικηγόρος και να αναζητάς νομική συνδρομή στο… διαδίκτυο;».

Και όπως είναι γνωστό, το δούλεμα στη Θεσσαλονίκη είναι το αγαπημένο σπορ. Περισσότερο κι από το ποδόσφαιρο…

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

2 σχόλια: