Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Δεν πρόκαμε να… ολοκληρώσει

Οι πλάκες μεταξύ φίλων, αθώες ή ακόμα και λιγότερο αθώες, χοντρές κάποιες φορές, είναι παλιές όσο κι ο κόσμος. Γιατί αν δεν σου κάνει πλάκα ο φίλος σου ποιος θα σου κάνει, ο ξένος; Εκεί σηκώνει παρεξήγηση, με όλα τα συνεπακόλουθα…

Άμα, τώρα, η πλάκα δεν γίνει αντιληπτή από το «θύμα», ε, τότε όλοι είναι ευχαριστημένοι, ούτε γάτα ούτε ζημιά, χώρια που ο φιλικός κύκλος έχει να αναπολεί για χρόνια και να ευθυμεί με το γεγονός.

Οι τρεις της ιστορίας, ονόματα δεν ξαστερώνω, υπολήψεις δεν θίγω, βρέθηκαν βράδυ να τριγυρνάνε ασκόπως, πριν κάποια χρόνια, σε μπαράκια της Αθήνας. Όπου, κάποια στιγμή κατά την περιπλάνηση, ο δρόμος τους έφερε έξω από ένα Sudio, από αυτά που προσφέρουν αγοραίο έρωτα.

Ο ήρωάς μας, ξαναμμένος από το ποτό, εκδήλωσε την πρόθεσή του να μπει στα ενδότερα, προς διερεύνηση των προσφερομένων. Η όμορφη κοπέλα, που συνάντησε μπαίνοντας του έκανε το «κλικ», ρώτησε «πόσο πάει το… μαλλί», τα είκοσι ευρώ που άκουσε του καλάρεσαν και αφού ζήτησε από τους άλλους δυο να τον περιμένουν στον προθάλαμο, προχώρησε στα ενδότερα των έσω.

Μπήκε αλλά η ώρα περνούσε κι αυτός δεν έλεγε να βγει…

«Τον μπαγάσα, φαίνεται θα πλήρωσε και δεύτερο… χέρι» σχολίασε ο δεύτερος της παρέας.

«Μπα, πού να πληρώσει και για δεύτερο, ο ασάλιωτος» διαφώνησε ο τρίτος «μάλλον δυσκολεύεται να ολοκληρώσει, με τόση σούρα».

Είχε περάσει μισή ώρα, χωρίς να τον βλέπουν να ξεμυτάει, όταν έκανε την εμφάνισή του ο «τσάτσος» του Studio. Τους ρώτησε και τού απάντησαν πως περιμένουν την σειρά τους. Ο δεύτερος της παρέας συμπλήρωσε:

«Μπράβο, σωστό το μαγαζί σου ρε φίλε. Με είκοσι ευρώ και κάθεσαι με το κορίτσι μισή ώρα και βάλε. Συμφέρει!».

«Ποια μισή ώρα; Δέκα λεπτά και πολύ είναι!»

«Εδώ ο πελάτης είναι μέσα από τις 11:10, έχει πάει 11:45 και δεν λέει να βγει…».

Ο «τσάτσος» εξανέστη! Και πηγαίνοντας στην πόρτα, όπου ο φίλος τους προσπαθούσε… ματαίως, άρχισε να την βροντά, φωνάζοντας:

«Άντε, τέλος για σήμερα! Περιμένουν κι άλλοι!».

Ντύθηκε όπως – όπως ο ταλαίπωρος και βγήκε. Από την ανοιχτή πόρτα άκουσαν την κοπέλα να τού λέει:

«Μπορεί να μην ολοκλήρωσες αλλά το φχαριστήθηκες!».

Ο «τσάτσος» γύρισε στους δύο, στον προθάλαμο και ρώτησε:

«Ποιος έχει σειρά να μπει;».

Και πήρε την απάντηση:

«Μπα, πέρασε η ώρα και νυστάξαμε. Άλλη φορά».

Και αφού πήραν τον… «άσφαιρο», που δεν είχε καταλάβει το χουνέρι που τού στήσανε, χάθηκαν μέσα στη νύχτα.

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου