Μια προσωπική συνταγή για πρωτότυπη τονοσαλάτα, που είναι διαμορφωμένη ειδικά για καλούς πότες, είπα να σας δώσω σήμερα. Δεν παίρνει χρόνο αλλά πρέπει να έχετε τα υλικά…
ΥΛΙΚΑ
-Μια κονσέρβα τόνος καπνιστός
-Ίση ποσότητα καλαμπόκι (από κατεψυγμένο)
-Άλλα τόσα κόκκινα φασόλια (red kidney beans από κονσέρβα ΚΥΚΝΟΣ*)
-Ένα ματσάκι ρόκα, ψιλοκομμένη
-5-6 τεμάχια λιαστής ντομάτας, ψιλοκομμένα
-1/3 ψιλοκομμένο αγγούρι (κανονικό μέγεθος, μετά συγχωρήσεως)
-Ψιλοκομμένα μικρά αγγουράκια τουρσί (τα βρήκα στο Γαλαξία)
-Μια μικρή κριθαροκουλούρα σπασμένη, για να τραβάει τα υγρά
-Ελαιόλαδο, Μηλόξυδο, Πετιμέζι** με μέτρο
-Θυμάρι
-Καυτερή σάλτσα τσίλι ή καυτερό μπούκοβο, με μέτρο (ανάλογα με τα κέφια)
Συμβουλή: Επειδή ο καπνιστός τόνος κολυμπάει, συνήθως, σε σπορέλαιο, καλό είναι να το χύσετε… Αλάτι δεν χρειάζεται γιατί έχουν οι λιαστές ντομάτες και το τουρσί. Στην περίπτωση θα πήγαινε, άριστα, και μισό μήλο ψιλοκομμένο…
Το όλο… concept (είδατε ο βλάχος ορολογία;) «κουμπώνει» με καλή κρητική τσικουδιά!
*Προτείνω ΚΥΚΝΟΣ γιατί είναι πολύ φθηνότερα (και φυσικά με την εγγύηση της πρώτης Ελληνικής κονσερβοποιίας).
**Εξαιρετικό πετιμέζι (όπως και κρασί) βρήκα στον πάγκο του Σπύρου Φούζα, στη Λαϊκή του Ναυπλίου.
Πρόταση: Ζητείστε από τον γεωπόνο της γειτονιάς σας μια χούφτα ρόκα και σκορπίστε την σε ένα τετραγωνικό του κήπου σας. Αρχίζει να φυτρώνει σε... 2 ημέρες. Καλό πότισμα στην αρχή και θα έχετε φρέσκια σαλάτα για πολύ καιρό και μόνιμο βιότοπο ρόκας όταν πέφτουν οι σπόροι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου